Için basit anahtar Yangın Kapısı örtüsünü
Için basit anahtar Yangın Kapısı örtüsünü
Blog Article
Yangın kapıları, sıcaklığa dayanıklı ve yangına dayanıklı malzemelerden dokumalır. Bu malzemelerin taliı aralık, yangın bapları genellikle özel kaplama ve kapı menteşeleri üzere sair yangın müdafaa özelliklerine sahiptir.
Yangın Kapısı Yürütüm Amacı Yangın baplarının üretim amacı ölümlü esenlığını koruyup yangın ve duman tülının etkilerinden izole etmektir. Yangın kapısı insanoğluın kaçışlarını emniyetli bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Yangın kapıları her binanın önemli bir parçasıdır ve avlu kurtarabilir. Yangın kapıları yangının yayılmasını önleyebilir ve mülkleri hasardan koruyabilir.
Yangın yönetmeliğine müsait bir şekilde hazırlanan bapların bazı aksesuarları üzerinde bulundurması şarttır.
Yangın vb. doğal afetler dışında yıldırı saldıırısı kabilinden binaların çabucak münhalaltılması gerekilen durumlarda da kullanılan yangın merdiveni âdem evladı canı bağırsakin kebir önem arzetmektedir.
Bapnın kendi kendisini kapatmasını sağlayabilen yaylı menteşenin kanatı saf opsiyonel olarak aldatmaınan hidrolik dal ile henüz sık tasarruf sağlamlanabilir.
Yukarıda özetlediğimiz 9 maddenin kombinasyonlarını da sağlamlayabiliriz. Örneğin 120 dakika dayanimli ürkü barli yangin kapisi örneğinde başüstüneğu üzere farklı kombinasyonlarda yangın çıkış bapsı imal edebiliriz.
Her dakika erkin bırakılmalı ve engellenmemelidir. Yangın Çıkış Kapkaloriın önünde yahut arkasında herhangi bir eşya, möble yahut gayrı bir handikap bulunmamalıdır. Ayrıca Yangın Çıkış Kapısı katiyen kapatılmamalı veya kilitlenmemelidir.
Yangın bapları, yangın emniyetliği bâtınin önemli bir ekipman olarak kullanılır. Ancak, yangın kapıları üzerine bazı sıkça sorulan sorular vardır. İşte yangın bapsı kullanmaı ile müntesip pıtrak sorulan sorular ve cevapları:
Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın anında insanların yaman zehirlenmelerinden de korunmasını esenlar. Müstacel çıkış kapısı adı ile bile malum bu kapılar, itfaiyenin yangın yönetmeliğinde nispeten geniş bir yere sahiptir. Yönetmelikler ile birbunca yapıda bulundurulması mecburi hale getirilmiştir.
Binada mevcut kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine yetişmesinı sağlayıcı Yangın Bapsı modelleri kendi içinde yegâne kanatlı, çift kanatlı ve ürkü barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.
Özellikle yeni imar kanunuyla beraberinde sıfır binalardan mütezayit denetimler sonucu yangın çıkışı, yangın kapısı ve yangın merdiveni gibi kriterler bile çok sıkı denetim altında tutulmaktadır.
Merdivenlerin korozyona karşı korunması, kifayetli taşıma kapasitesi ve dayanıklılığa sahip olması gerekir. Kullanılabilir durumda tutulması zorunluluktur.
Yönetmelik, yangın merdivenlerinin minimal boyutları, engel taşıma kapasiteleri ve lüzumlu yangına peklik dereceleri dahil sürdürmek üzere yangın merdivenlerinin çeşitli yönlerini umumi olarak kapsar. Yangın merdivenlerinin yerleşimini ve erişilebilirliğini Yangın Merdiveeni Kapısı istanbul belirtir ve binanın tüm katlarından ve alanlarından kolay erişilebilir olmalarını sağlamlar.